energie voor Afrika - de Crank Box voor licht

over Ecosoft

 

Energie voor ontwikkelingslanden.

 

 

Ecosoft is een Nederlands bedrijf dat een nieuwe weg zoekt voor ontwikkelingssamenwerking. Onze gedachtegang is dat grootschalige projecten veel kosten en vaak mislukken. Ecosoft probeert om kleine technologie te ontwikkelen die ingaat op dagelijkse problemen en die en masse kan worden geproduceerd.

 

De producten van Ecosoft hebben te maken met het gebruik van energie. Energie en moderne technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De energie die in rurale gebieden in ontwikkelingslanden wordt gebruikt kan om praktische redenen alleen maar duurzame energie zijn. Ecosoft wil duurzaamheid bevorderen zonder daar moeilijk over te doen. Zoals de wereld nu in elkaar zit moet er ruimte zijn voor duurzaam energiegebruik en nog niet duurzaam energiegebruik. We zijn nog op weg van hier naar de toekomst en daarvoor schamen we ons niet.

 

De producten van Ecosoft worden via de reguliere handelskanalen in de doellanden verhandeld. De verkoopkanalen zijn winkels en marktkooplieden waar de bevolking gewoonlijk zijn duurdere levensbenodigdheden zoals kookgerij, fietsen en GSM telefoons koopt.

 

Het eerste product van Ecosoft was de Crank Box. Het is een handgenerator voor in huis die goede verlichting mogelijk maakt tegen de laagst mogelijke kosten per tijdseenheid. Er zijn op dit moment naar schatting 1,6 miljard wereldburgers van wie het huis geen lichtnetaansluiting heeft. Voor hen is de Crank Box ontworpen. Om meer te weten te komen over de Crank Box leest u verder op de productpagina. In november 2010 wordt de tweede generatie van de Crank Box leverbaar. Deze levert nog meer licht dan de eerste generatie en heeft een aansluiting om de GSM mee op te laden.

 

Ecosoft werkt hard aan andere consumentenproducten voor ontwikkelingslanden. Dit is een uitdagende opgave omdat de afnemers van de producten zeer arm zijn.

 

Ecosoft moet kwaliteit leveren voor weinig geld. Ecosoft werkt nauw samen met Tanzania Home Power Systems (THPS) voor de distributie van de Crank Box in Tanzania. Tanzania is de thuismarkt voor Ecosoft waar de producten als eerste worden geïntroduceerd. Tanzania Home Power Systems en Ecosoft hebben van het Daey Ouwensfonds, beheerd door Agentschap NL, een subsidie ontvangen voor de distributie van de Crank Box in Tanzania. Deze subsidie betreft de plaatsing van 10.000 stuks.

 

Ecosoft werkt samen met en is op zoek naar meer samenwerkingsverbanden met organisaties in ontwikkelingslanden die behulpzaam kunnen zijn bij de distributie van de producten.

 

De producten van Ecosoft worden steeds vaker in Europa verkocht. De drijvende factor is de Crank Box die bij uitstek geschikt is voor noodpakketten en outdoor activiteiten. De Crank Box kan rechtstreeks via deze website worden besteld. In deze periode worden er contacten gelegd met distributeurs in Nederland en Finland. De opbrengst van de verkopen in Europa wordt besteed aan projecten in Afrika en aan productontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

english
nederlands
suomi

 

home

over ecosoft

producten

bestel

partners

nieuws en geschiedenis

downloads

werken voor ecosoft

links

search

contact