energie voor Afrika - de Crank Box voor licht

nieuws en geschiedenis

 

november 2010

 

tweede generatie Crank Box is leverbaar

 

De lang verwachte tweede generatie van de Crank Box is leverbaar. Meer licht, een kortere laadtijd en GSM laden voor een lagere prijs. De adviesverkoopprijs is vastgesteld op € 49 inclusief BTW. Belangrijker is echter dat onze belangrijkste doelgroep, de plattelandsbevolking in Afrika nog meer waar krijgt voor minder geld.

 

oktober 2010

 

Ecosoft is deelnemer aan de conferentie “Sustainable Access to Sustainable Energy”in Moshi, Tanzania

Behalve Rik Eppens van Ecosoft behoorde ook Elizabeth Kipuyo van Tanzania Home Power Systems tot de aanwezigen. De conferentie was niet alleen zeer leerzaam. Het was ook een zeer goede kans om ervaringen uit te wisselen met collega’s. De meesten van hen bewegen zich op het terrein van Solar PV systemen. Dat neemt niet weg dat er vele overeenkomsten zijn en dat er kansen liggen voor samenwerking. Crank Box en PV systemen zijn eerder complementair dan concurrerend.

 

De conferentie was een zeer goede gelegenheid om de nieuwe versie van de Crank Box aan collega’s te tonen.

 

januari 2009

 

Ecosoft wint DOE’Z-Award 2009

Perplex stond Zoetermeerse ondernemer Rik Eppens van Ecosoft toen hij zag dat hij de winnaar was van de eerste DOE’Z-Award. Hij kreeg de prijs voor de Crank Box: een kastje dat de stroomvoorziening levert voor drie LED-lampjes door aan een slinger te draaien. De bijzonderheid van de Crank Box is dat de energie wordt opgeslagen in een z.g. super condensator. Het apparaat heeft daarmee een veel langere levensduur dan vergelijkbare systemen waarin een oplaadbare batterij wordt gebruikt. Met de Crank Box realiseert hij duurzame verlichting voor de allerarmsten en voorkomt daarmee dat deze mensen dure en vervuilende kerosine moeten kopen voor olielampen.

 

Ecosoft wint DOE’Z-Award 2009.

 

prijzengeld

Eppens ontving zijn prijs – een schaal gemaakt door Stichting Ipse en een cheque van €10.000, -, gesponsord door het Programma Duurzaam Zoetermeer – uit handen van burgemeester Waaijer. Hij weet al waar hij de cheque voor gaat gebruiken: ‘Er is nog veel meer te doen in derdewereldlanden. Met het prijzengeld wil ik een studie doen naar de mogelijkheden om met een minimaal budget duurzame koeling te realiseren.’

 

DOE’Z 2009

De uitreiking van de DOE’Z-Award 2009 was onderdeel van DOE’Z (Duurzaam Ondernemen Event Zoetermeer), georganiseerd door RVOZ in samenwerking met JCI Zoetermeer. De andere genomineerden voor de award waren Be Beneficial en Woodie Houten Speelgoed.

 

mei 2008

 

oprichting Ecosoft BV te Zoetermeer

Rik Eppens draagt na 25 jaar de directie van Vidicode Datacommunicatie BV over aan Jan Straver.Gelijktijdig gaat Rik Eppens van start met Ecosoft BV. Het doel van Ecosoft is om de technologie en kennis die in de loop der jaren met Vidicode is verzameld aan te wenden ten behoeve van derde wereld landen.

 

 

 

 

 

 

 

english
nederlands
suomi

 

home

over ecosoft

producten

bestel

partners

nieuws en geschiedenis

downloads

werken voor ecosoft

links

search

contact